Webshop » MERKEN » SKS

SKS

Zoals het een authentiek fabrikanten merk betaamt kan SKS-Germany terugkijken op een lange geschiedenis van “Made in Germany” producten. In 1921 richtte Karl Scheffer-Klute het bedrijf op in Sundern Germany (SKS= Scheffer-Klute Sundern).
1932 is het beginjaar van de pomp productie. In 2007 werd het 75 jarig jubileum hiervan gevierd. De grote doorbraak kwam met de productie van de eerste plastic pompen in 1956. Tot begin jaren negentig bepaalde de productie voor de OEM markt de product range. In de top jaren werden er tot wel 50.000 pompen per dag geleverd. Tegenwoordig domineren hoge kwaliteits mini pompen en vloerpompen zowel als speciale pompen voor veeleisende fietsers de pomp portfolio.

Door de overname van het traditionele Britse merk Bluemles in 1983 kon de eerste stap op de spatborden markt worden gezet. In 1988 begon de grootschalige productie van geëxtrudeerde spatborden. Later, na de overname van de ESGE productie, werden ze een wereldwijde referentie voor spatborden, bekend onder de naam Chromoplastics.

Met de ontwikkeling van de eerste quick-release spatborden sets voor mountain bikes (Shockboard en X-Tra Dry) in 1999 werd SKS een pionier en marktleider in dit snel groeiende accessoire segment.

In 2003 werd begonnen met de productie van compacte fiets gereedschappen als een extra product divisie voor de “aftermarket”.

n 2006 werden hoog innovatieve ketting schermen tot het product pallet toegevoegd. Hierdoor blijft SKS een aanbieder van oplossingen voor de hedendaagse fiets industrie.SKS-Group