Webshop » MERKEN » BORN

BORN: SUPERIOR SPORTS CARE
Het begon allemaal in 1985, toen voormalig wielrenner en apotheker Drs. Wim Jennen de basis legde voor het concept BORN door maar liefst dertig sportvoedingsproducten te ontwikkelen. Samen met diverse Olympische, Europese en wereldkampioenen in diverse sporten werden de producten verder ontwikkeld. Nauwkeurige evaluatie en fine-tuning leverden  een uniek concept van sportvoeding en sportverzorgende producten op, die voor, tijdens en na een sportieve of actieve inspanning gebruikt kunnen worden.

Inmiddels maken diverse sportploegen en atleten gebruik van de BORN producten. Meerdere internationale topclubs op het hoogste niveau maken gebruik van de kennis en producten van BORN. Diverse sportbonden hebben BORN omarmd als hun partner en Olympische sporters maken met succes gebruik van de BORN herstelproducten. Geen enkel product bevat stoffen die op de dopinglijst staan. Daarnaast is BORN partner van het Nederlands Zekerheidssysteem

Geschiedenis

De basis voor BORN Sportscare B.V.  is gelegd in 1985. De eerste uitgewerkte productconcepten zorgden voor een ware revolutie op het gebied van sportverzorging en sportvoeding. Eindelijk kwam er een alternatief voor de babyvoeding in bidons! De man achter deze ontwikkelingen was Drs. Wim Jennen (1957-2005). Als kersvers afgestudeerd apotheker kon hij kennis en kunde combineren met de praktijk: hij was een meer dan verdienstelijk wielrenner (o.a. een zilveren medaille op de Universiade van Edmonton in 1983 en lid van de fameuze Amstel-ploeg) en had de kennis om producten te ontwikkelen die volledig afgestemd waren op een sportlichaam. De ontwikkeling van de producten begon in de apothekerspraktijk, gevestigd in … Born.

 De hoofdvestiging van BORN bevindt zich sinds 1999 in Geleen, in sportprovincie Limburg.

 

Missie

BORN biedt een totaalconcept aan sportvoeding en sportverzorging. Onze missie: Het ontwikkelen en vermarkten van kwalitatief hoogwaardige producten, die op een natuurlijke en ethisch verantwoorde manier een bijdrage leveren aan sportieve gezondheid, beleving en topprestatie voor iedereen die een gezonde of actieve levensstijl nastreeft.

Prestatie van het product en van de sporter gaan hierbij hand in hand. Resultaat: BORN zorgt voor meer sportplezier! We garanderen de beste kwaliteit van ons eindproduct. BORN hanteert voor de productie van beide productlijnen strenge kwaliteitsnormen. Alle producten worden dan ook in Nederland geproduceerd.

Bij de ontwikkeling van producten wordt naast effectiviteit ook veel belang gehecht aan het gebruiksgemak. Repen moeten makkelijk weghappen, gels makkelijk wegdrinken en sportdranken moeten goed verdragen worden door de maag en mogen niet te zoet zijn.

Belangrijk in onze filosofie is dat de sporter kan rekenen op een eerlijk en goed advies met betrekking tot het gebruik van sportvoeding en sportverzorgende producten. 

 

Facts & figures

BORN: