Webshop » MERKEN » HIGH5 » HIGH5 ENERGY SOURCE 4:1 CITRUS 1.6 KG

HIGH5 ENERGY SOURCE 4:1 CITRUS 1.6 KG

HIGH583 HIGH5 ENERGY SOURCE 4:1 CITRUS 1.6 KG
HIGH583 HIGH5 ENERGY SOURCE 4:1 CITRUS 1.6 KGHIGH583 HIGH5 ENERGY SOURCE 4:1 CITRUS 1.6 KG

€ 49,99 € 33,00 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 7

Aantal  

EnergySource 4:1 is een wetenschappelijk uitgebalanceerde samenstelling van 4 eenheden koolhydraten en 1 eenheid eiwitten, en is uiterst geschikt tijdens training. Onderzoek toont aan dat deze samenstelling de langduursporter meer energie levert dan de koolhydraten alleen, en dat de proteïnen de spieren beschermen tegen afbraak. Hierdoor wordt tevens het gebruik van deze afgebroken spiercellen als energiebron tegengegaan. De energielevering is hierdoor van een betere kwaliteit. De high5 EnergySource 4:1 bevat ook onze unieke Hoog Electrolyten Anti Kramp formule, speciaal ontworpen voor een maximale vochtopname en het voorkomen van krampen. Een efficiënte waaier van anti-oxidanten helpen om de vrije radicalen te neutraliseren.

Zomervrucht citroen


De H5 EnergySource 4:1 is het summum van de sportdrank voor gebruik tijdens de inspanning en voor een snel herstel na de inspanning. De combinatie van 4 eenheden meervoudige koolhydraten met 1 eenheid Whey proteïne is een revelatie binnen de wereld van de sportvoeding.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze verhouding meer energie aan de spieren levert. Een verhoging van 24%-29% wordt bereikt bij duurinspanningen tov koolhydrateninname alleen en een verhoging van 57% tov waterinname.

Het is absoluut noodzakelijk om de vochtbalans op peil te houden tijdens en na een inspanning. Wanneer het vochtgehalte in het lichaam daalt door te zweten, daalt eveneens het bloedvolume, gaat het hart sneller slaan en daalt de prestatie of komt er zelfs een stilstand. Daarom bevat High5 EnergySource 4:1 ook de unieke Hoog Electrolyten Anti Kramp formule, om snel vocht op te nemen en kramp te voorkomen. De aanwezigheid van anti-oxidanten om de spieren te neutraliseren tegen spierbeschadiginf door vrije radicalen brengt deze drank op een ongekend kwalitatieve hoogte.

De meeste duursportatleten weten dat de primaire oorzaak van vermoeidheid de uitputting van spier- en leverglycogeen (koolhydraten) is en dat een goede opname van koolhydraten deze vermoeidheid duidelijk uitsteld. Vele atleten ondervonden reeds dat de EnergySource 4:1 de tijd van het opkomen van deze vermoeidheid kan uitstellen met 29% in vergelijking met opname van enkel koolhydraten en maar liefst 59% in vergelijking met het drinken van zuiver water alleen.Redenen?

Het innemen van koolhydraten gedurende inspanningen stelt het opkomen van vermoeidheid uit door het voeden van spieren via glucose in het bloed en dus het sparen van de glycogeenreserve in de spieren en de lever.(koolhydratenreserve opgeslagen in spieren en lever). De hoeveelheid koolhydraten (energie) dat naar de werkende spieren kan gebracht worden is afhankelijk van de hoeveelheid insuline die vrijgemaakt wordt door de pancreas als gevolg van de verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt door de verteerde koolhydraten.

Verteerde proteïnen zorgen ook dat insuline vrijkomt, en met de juiste combinatie van koolhydraten en proteïnen (4:1) wordt de lediging van de maag niet vertraagd en is er een grotere respons van insuline die vrijkomt. Dit resulteert in het vervoeren van meer koolhydraten (energie) naar de werkende spieren gedurende de inspanning.

Hoe meer koolhydraten naar de werkende spieren kan gebracht worden, hoe beter uithoudingsvermogen men krijgt.

Een tweede oorzaak van opkomende vermoeidheid tijdens een inspanning is de accumulatie van neurotransmitters, zoals serotonine, die gerelateerd wordt aan negatieve gevoelens (down voelen) zoals het moe en verloren voelen, geen controle meer hebben,…Deze neurotransmitters komen vrij in bepaalde delen van de hersenen tijdens duurinspanningen. Dit is veroorzaakt door uitputting van de glycogeenreserve thv de spieren, afbraak van de proteine thv de spieren en het gebruiken van aminozuurketens als energielevering. Op hetzelfde moment is er een verhoging van de Tryptophanconcentratie in het bloed. Deze Tryptophan is in staat om de vermoeidheidssymptomen veroorzaakt door de Serotonine te ondermijnen. In de High5 Engergy Source 4:1 zit een wei eiwit gemaakt van 23% BCAA’s die deze negatieve buien counteren. Door dit wei eiwit in te nemen en de BCAA’s te gebruiken zal het lichaam geen spiermassa afbreken en is het niveau van Tryptophan beperkt, wat de atleet toelaat om langer te trainen of in competitie langer stand te houden. Het wei proteine wordt beschouwd als het ideale eiwit voor elke sportdrank.

Een ander voordeel van EnergySource 4:1 is dat het voorkomt dat spiercellen gebruikt wordt als brandstof tijdens de inspanning. Tijdens de training wordt de spiergroei en het herstelproces uitgesteld en de aminozuren die normaal gezien aangesproken worden voor dit proces worden omgeleid en gebruikt als brandstof.Dit effect wordt door H5 EnergySource 4:1 volledig voorkomen.

Voordelen:
1.Optimaliseert energie en vochtbalans
2.heeft zich bewezen in de zwaarste competities
3.echt fruitsmaken geven een verfrissende smaak
4.gemakkelijk te verbruiken in grote hoeveelheden, zelfs tijdens de competitie
5.zacht voor de maag en gemakkelijk opgenomen
6.bevat alle essentiële elektrolyten
7.lost onmiddellijk op in koud water
8.geschikt voor vegetariërs en GMO vrij

Smaken: Citroen, Zomerfruit (Bessen)
* High5 4:1 sportdrank * * Citrus * maltodextrine, sucrose, wei-isolaat 20% (* melk ), fructose, voedingszuur (appelzuur, citroenzuur), zuurteregelaars (trinatriumcitraat, kaliumcitraat), natuurlijke smaakstoffen (citroen, limoen, sinaasappel), zeezout (0,3%), emulgator: * sojalecithine *. * Zomervruchten * maltodextrine, sucrose, wei-isolaat 20% ( melk *), fructose, natuurlijke smaakstoffen (zwarte bes, framboos, aardbei, braambes, bosbes), zuurteregelaars (trinatriumcitraat, kaliumcitraat), voedingszuur (appelzuur), zeezout (0,3%). Emulgator: * sojalecithine